SIRDAL – MED MADLA HISTORIELAG SØNDAG 25. MAI

NYERE ARKEOLOGISKE UNDERSØKELSER PÅ MADLA/REVHEIM
26. mars 2014
Arkeologiske undersøkelser i Madla
10. april 2014

 

Vi reiser fra Madla kl.08.30 og følger E-39 sørover til Helleland. Herifra tar vi opp Gyadalen mot Bjørnestad, passerer Terland klopp som er nordens lengste steinhellebro med sine 21 rettvinklede steinhvelv i et 60 meter langt spenn over Gyaåna.

Vel framme på Tonstad tar vi formiddagskaffen og eplekaker med eggefyl,l levert fra det lokale bakeriet. Vi kjører gamleveien gjennom Tonstad ned til Sirdalsvannet og følger ”tyskerveien” utover til Haughom. Tilbake på Tonstad bærer det opp bakkene til Josdal. Her oppe dyrkes jordbær og her finnes faktisk også en liten syltetøyfabrikk. Produktene får vi smake og kjøpe senere på turen.

I Sirdal Ullstove på Lindeland finner vi brukskunst, alt fra hatter og tøfler til vakre lys med gull eller sølvskrift. I tillegg til brukskunst får vi også servert tradisjonsmiddag med Sirdalsdessert til. Avslutningen på Sirdalsoppholdet tar vi på Sirdal Fjellmuseum. Vi skal se Sirdalsfilmen, på 180 graders lerret, i tillegg får vi også omvisning i museet som gjenspeiler både årstallene og årstidene i dalen.

Mette av inntrykk fra dalen setter vi oss til ettermiddagskaffebordet for å mettes litt til med Sofiekaker – tradisjonskost fra Sirdal.

Hjemturen går via Hunnedalen og vi regner med å være tilbake på Madla igjen ca. kl. 18.00

 

Pris Turen koster kr. 695,- v/40 deltakere

Prisen inkluderer:

Turistbuss m/serviceinnstilt sjåfør

For- og middagskaffe med med Sirdalskost til

Inngang Fjellmuseet og Sirdalsfilmen

Sausekjøtt med Sirdalsis og Sirdalsbær til dessert med kaffe

Lokalguide i Sirdal

 

Påmelding:

[email protected]

eller telefon Holger Susort 975 20 343

eller i løpet av  historielagsmøtet 7.april

Del denne siden
  •  
  •  
  •  

Legg igjen en kommentar