Madla Historielag til Færøyane 27. juli – 3. august 2015

Tyske vinger over Sola
18. februar 2015
Fotografihistoria vår sett frå Rogaland – og Madla
5. april 2015


Færøyane (betyr «saueøyane») er en øygruppe som ligger nord for Skottland. Norske vikinger gjorde landnåm – tok land – på Færøyane. Derfor er norsk og færøysk historie og kultur knytt tett sammen. I dag er Færøyane en del av kongedømmet Danmark.

 

National Geographic Traveler har i en undersøkelse kåret Færøyene som verdens beste øko-destinasjon. Færøy ble karakterisert som “Autentiske, bevart og ekte”. Gresset er saftig og grønt, og luften er bitende frisk.  Lokalsamfunnet er ensartet, og det er færøysk, og befolkningen på mindre enn 50 000  har sitt eget språk.

 

Påmelding:
Magne Bø

Tlf: 982 96 550

 

 

 

 

 

 

Dag 1, mandag 27/7: Stavanger – Bergen – Færøyane

Det vert fly frå Stavanger kl. 08:00 til Bergen med ankomst kl. 08:40. Vidare til Færøyane med Atlantic Airways kl. 11:15 med landing på Færøyene kl. 11:35. (1 time tidsforskjell). Buss ventar og vi kjører fjellveien til Torshavn. På veien vert det servert eit måltid med drikkevarer som dei spanderar frå Færøyane. Det er flott panoramautsikt på turen. Innsjekk på hotell i Torshavn, Hotel Hafnia, som vært vår “base” under opphaldet på Færøyane i sju netter med frukost og middag.

 

Dag 2 og dag 3, tirsdag 28/7 og onsdag 29/7: Olsok feiring

Desse to dagane skal vi vera med og feira Olsok i Torshavn. Vi kjem attende til detaljprogrammet når det er klart.

 

Dag 4, torsdag 31/7: Tórshavn byvandring og utflukt

Etter frukost vert det byvandring med lokal guide for å bli kjent, og vi får oppleva dei gamle historiske bydelane Tinganes, der parlamentet held til, og Reyn, og vi ser domkyrkja og Nordens Hus. Nordens Hus er samlingsstad for mange lokale og internasjonale arrangement. Og vi ser dei små svarte husa med grastak. Deretter vert det tid for lunsj før det vert ny utflukt og no til Kirkjubøur. Vi kjører over fjellet til Færøyanes kulturelle senter, Kyrkjebø. Her vart Kong Sverre født. Vi skal mellom anna sjå Kongsbondegarden som i dag vert dreven av 17. generasjons kongsbonde. Han har si utdanning frå Stend Jordbruksskule. Vi får høyra stadens historie i den over 900 år gamle røykstova. Her vet det og servert kaffi og kaker. Vi ser St. Magnus katedralen og Ólav´s kirken fra år 1111, som stadig fungerer som soknekyrkje i dag. I Kirkjubøur er vi verkeleg på historisk grunn. Vi drar attende til Hotellet og samlast til middag om kvelden.

 

Dag 5, fredag 1/8: Utflukt til Vestmanna.

Denne dagen skal vi på utflukt med båt til dei fantastiske fugleklippene i Vestmanna. Vi kjører langs kysten til bygda Vestmanna. På turen passerer vi bygda Kvivik der vi kan sjå spor frå vikingtida. Vi startar båtturen til fuglefjella og seiler tett langs dei tårnhøge klippene og inn i grotter og får ei fantastisk oppleving. Her må ein huska å ta med kamera. Vi tek væratterhald, men kan byta om på dagane for utfluktene. Båtturen er på om lag to timar og vel attende i båthamna, vert det servert lunsj. Vi dreg til Torshavn og har resten av ettermiddagen fri til å studera meir av Torshavn.

 

Dag 6, lørdag 2/8:  Utflukt til Gjogv

I dag skal vi på ny utflukt, vi skal til Eysturoy der Færøyane sitt høgste fjell Slættaratindur reiser seg 882 meter over havet. Denne dagen krysser vi broen over Atlanten og vi får sjå ute i havet steinformasjonene Kæmpen og Kellingen, samt naturhavnen i Gjgv som har Atlanterhavet som nærmaste nabo i vest og Svalbard som nærmaste nabo i nord. Vi kjører langs kysten gjennom fargerike bygder og passerer kjente bygder som vid Air, Funning, kor vikingane fyrst kom i land og som nemnd Gjógv der det vert servert lunsj på det hygelige Hotel Gjáargardur. Retur til Torshavn og vi samlast om kvelden til middag.

 

Dag 7, søndag 3/8: Færøyane – Bergen

Dette er fridag for å nyta oppholdet i Torshavn etter interessante utflukter heile veka..

 

Dag 8: Færøyane – Bergen – Stavanger

Tidleg på an og flyavgang kl. 08:00, direkte til Bergen der vi landar kl. 10:20. Det blir litt venting på Flesland flyplass før vidare til Stavanger med flyavgang kl. 12:45 og ankomst Sola kl. 13:20.

 

REISEFAKTA

 

Varighet:  8 dager/7 netter

 

Avreisedato: 27. juli 2015

 

Pris pr. person:  kr. 15.350,-

 

Inkludert i grunnprisen:

  • Fly Stavanger – Bergen tur/retur
  • Fly Bergen – Færøyane tur/retur
  • 7 netter i dobbeltrom
  • 7 middag og 7 frukost
  • Landarrangement som i programmet med inkludert nevnte lunsjer

 

Evt. tillegg pr. person:
Avbestillingsbeskyttelse:  kr.  450,-
Enkeltrom:   kr.  2 800,-

 

Vi tek atterhald om prisendringar av grunner som ligger utanfor vår kontroll, og om flytidene.

 

 

 

 

 

 

Del denne siden
  •  
  •  
  •  

Legg igjen en kommentar